Boris Grilc

magister javne uprave v pokoju

Sem Boris Grilc, rojen 30. januarja 1962 v delavski družini na Jesenicah. Na letošnjih državnozborskih volitvah kandidiram na skupni listi Naša prihodnost in Dobra država v volilni enoti 1, Radovljica 1, pod zaporedno številko 1.

Po izobrazbi sem magister javne uprave v pokoju. Po dokončani poklicni šoli me je pot zanesla v policijske vode, kjer sem delal kot policist, pomočnik komandirja in kriminalist. Zaradi uspehov, ki sem jih dosegel pri opravljanju del in nalog, sem svojo kriminalistično pot nadaljeval na Generalni policijski upravi. Po nekaj letih službovanja sem odšel na samo Ministrstvo za notranje zadeve, Direktorat za policijo in druge varnostne naloge, kjer sem delal na različnih področjih, na koncu pa na zasebno varnostnem področju.

Politično sem začel delovati pred štirimi leti v stranki Levica, od koder pa sem odstopil predvsem zaradi razhajajočih mnenj. Priključil sem se novo postavljeni politični stranki Naša prihodnost (Ivanu Galetu), ker v trenutnih razmerah nima obremenjujočih dejanj iz preteklosti in gradi politiko na poštenosti, socialni varnosti ter pravni državi. Kot kandidat stranke kandidiram v VE1 v volilnem okraju Radovljica 1.

Glede na moja znanja in predhodna dela, ki sem jih opravljal, sem prav gotovo zagovornik odprave koruptivnih dejanj, ki so se globoko »zažrla« v vse politične pore družbenega življenja. Seveda pa v veliki meri zagovarjam, da se policija izvije iz primeža trenutne politične opcije, saj je postala podaljšana roka te politike v veliki meri z odvzemom profesionalizacije.

»Slovenija naj postane pravna država, pravična do vsakogar«.