dr. Silvester Lipošek

docent na Univerzi v Mariboru, Fakulteta za strojništvo

Sem dr. Silvester Lipošek, docent na Univerzi v Mariboru, Fakulteta za strojništvo. Na letošnjih državnozborskih volitvah kandidiram na skupni listi Naša prihodnost in Dobra država v 7. volilni enoti, Maribor 2 in Maribor 7, pod zaporedno številko 17.

Že vrsto let sem aktiven na področju športa. Opravljam funkcijo predsednika Strokovnega sveta Plavalne zveze Slovenije in sem tudi član IO Plavalne zveze Slovenije. Prav tako vodim Strokovni svet Športne zveze Maribor. Za uspešno delo na področju plavanja sem s strani Plavalne zveze Slovenije prejel številna priznanja. Mestna občina Maribor mi je za uspešno dolgoletno delo na področju športa – plavanja podelila najvišje priznanje v športu – Cizljevo plaketo.

Dolgo let se nisem zanimal za politiko, saj smo vedno govorili, da šport in politika ne gresta skupaj. Vendar, pa me že nekaj časa izredno motijo nekatere poteze sedanje vlade – politična menjava v določenih ustanovah, ne glede na njihovo strokovno sposobnost, korupcija, nepregledna poraba javnih sredstev, problemi zdravstva (korupcija, dolge čakalne vrste…), ki se ne rešujejo. Predvolilne obljube, ki jih nikoli ne izpolnijo, nekaznovanost določenih ljudi, ki so sodelovali pri ne-transparentnih posli. Ker želim, da se to spremeni lahko to uresničim samo z aktivno vključitvijo v politiko.

Prav tako želim pomagati pri spremembah, ko govorimo o športnikih. Zanima me predvsem usoda vrhunskih športnikov po njihovi karieri kot tudi v času tekmovalne kariere (zaposlenost, plača…). Velika je potreba po izgradnji novih in obnovi starih športnih objektov. Glede na to, da spadamo med najuspešnejše športne države na svetu, glede na število prebivalcev, si to naši športniki tudi zaslužijo.

Torej, če nam želite na tej poti pomagati, pojdite na volitve!